Naudotojo apsaugos nuo duomenų viliojimo atakų įrankių palyginimas - Samusiovaitė, Kamilė; Nemanius, Domas; Lapin, Kristina (Vilnius University Open Series, 2025)
Straipsnyje siekiama atlikti apsaugos nuo duomenų viliojimo atakų įrankių panaudojamumo analizę ir remiantis gautais rezultatais sukurti projektavimo gaires priemonei, skirtai duomenų išviliojimo prevencijai. Straipsnyje surinkti ir aprašyti įrankiai, skirti apsaugoti naudotoją nuo duomenų viliojimo atakų. Jakobo Nielseno euristikos pritaikytos formuluojant panaudojamumo kriterijus, taip pat suformuluoti diegimo ir techninių sprendimų kriterijai. Remiantis šiais kriterijais atliktas įrankių vertinimas. Identifikuoti esamų įrankių privalumai ir neišnaudotos galimybės. Gautų rezultatų pagrindu, suformuluotos projektavimo gairės priemonei, skirtai apsaugoti naudotoją nuo duomenų viliojimo atakų.