Šiuolaikinė lietuviškoji komiksų kultūra ir istorijos motyvai joje - Svitojus, Kasparas (Vilnius University Open Series, 2024)
Straipsnyje pagrindinis dėmesys skiriamas Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiu (1990–2022) lietuvių kalba išleistiems komiksams ir juose naudojamiems istoriniams siužetams apžvelgti. Atliktas tyrimas parodė, kad Lietuvoje komiksų formato raida, palyginti su kitais pasaulio regionais, atsilieka. Išnagrinėjus lietuviškus komiksus paaiškėjo, kad dauguma jų yra istoriniai. Lietuvoje išleistus istorinius komiksus galima suskirstyti į biografinius, nuotykinius, edukacinius arba skirtus konkrečiam procesui, įvykiui ar objektui perteikti. Dominuoja XX a. įvykiai ir asmenybės. Lietuviškuose komiksuose istorija pristatoma per įvairius reiškinius, tokius kaip apranga, architektūra, atpažįstamos istorinės asmenybės ir kt.