Abortas – apsisprendimo laisvė ar nusikaltimas? - Latakaitė, Greta; Rimzhus, Lidiya (Vilnius University Open Series, 2024)
Šiame straipsnyje yra analizuojamas klausimas, kuris žmonijos istorijoje egzistuoja labai ilgą laiką, tačiau yra vienas prieštaringiausių visame pasaulyje ir sąlyginai bendro sutarimo nėra prieinama: abortas, tai moters apsisprendimo laisvė ar vis dėl to, tai yra nusikaltimas? Darbe yra pateikiamas žmogaus gyvenimo pradžios momentas. Aiškinamasi, kaip abortas yra suprantamas religiniu, teisiniu požiūriu bei medicinoje. Pateikiami neteisėto aborto nusikaltimo sudėties požymiai. Šiame rašto darbe taip pat yra atliekama lyginamoji kitų užsienio valstybių analizė, kuria siekiama išsiaiškinti kitų šalių aborto teisinį reglamentavimą.