Dirbanti moteris Vilniuje XVIII a.: galimybės ir darbo pobūdis - Marcinkonytė, Neda (Vilnius University Open Series, 2021)
Darbas buvo būtina žemesniųjų socialinių sluoksnių pragyvenimo (ir išgyvenimo) sąlyga. Šiame straipsnyje nagrinėjamas moterų darbas XVIII a. Vilniuje. Tyrime, remiantis ekonominio pobūdžio šaltiniais, siekiama nustatyti moterų darbo tipus, ištirti moterų darbo užmokesčio dydį ir jo dinamiką, išanalizuoti dirbančių moterų socialinę padėtį ir šeiminį statusą bei šių veiksnių įtaką moterų dirbamo darbo pobūdžiui.