3D paviršiaus formavimo 2D vaizdų pagrindu algoritmų tyrimas - Nakrošis, Arnas; Kriščiūnas, Andrius (Vilnius University Open Series, 2022)
Tobulėjant technologijoms pramonės ir viešajame sektoriuose informacijos atvaizdavimui vis dažniau yra naudojami trimačiai vaizdai, leidžiantys darbuotojams lengviau suprasti gautus rezultatus ar surinktą informaciją. Nors šiuo metu jau egzistuoja algoritmai leidžiantys standartinėmis priemonėmis surinktų 2D vaizdų pagrindu formuoti trimačius vaizdus, tačiau tokių algoritmų pateikiamų rezultatų kokybę dar vis smarkiai atsilieka nuo rinkos poreikio. Šio tyrimo metu buvo atliekama esamų algoritmų analizė siekiant pasiūlyti sprendimą, kuris leistų pasiekti geresnius rezultatus lyginant su literatūroje nagrinėjamais atvejais. Rezultate autorių pasiūlyta algoritmu kombinacija leidžia suformuoti 3D paviršiu remiantis santykinai nedideliu 2D vaizdų kiekiu.