Keliamo turinio strategijos analizė socialinio tinklo „Facebook“ puslapiuose - Eirošius, Dominykas (Vilnius University Open Series, 2022)
Straipsnyje yra pristatoma socialinio tinklo „Facebook“ puslapiuose keliamo turinio strategijos analizė. Turinio strategija apibūdinama kaip turinio publikavimo planavimas, kūrimas pasirinktomis tematikomis bei kitoks turinio valdymas. Ši analizė buvo atlikta analizuojant tris „Facebook“ puslapius ir naudojantis latentiniu Dirichlė paskirstymo algoritmu, skirtu temų modeliavimui. Temų modeliavimas padeda analizuoti ir geriau suprasti nestruktūrizuotų tekstų rinkinius, kurie savyje slepia daugybę naudingos informacijos. Tyrimo metu, iš beveik 9 tūkst. vaizdo įrašų pavadinimų buvo sudarytos 10 temų, kurios leido detaliau pažvelgti į keliamą turinį. Išanalizavus duomenis buvo atskleistos keliamo turinio strategijos bei jų pasikeitimai nagrinėjamu laikotarpiu.