Etnolingvistinė informacija apie RUGĮ lietuvių tarmių žodynuose - Sakalauskienė, Vilija (Vilnius University Open Series, 2021)
Straipsnyje analizuojama, kokią etnolingvistinę informaciją apie rugį galima perskaityti lietuvių tarmių žodynų žodžių straipsniuose: definicijose, iliustraciniuose sakiniuose, terminuose, frazeologizmuose, paremijose ir kt. Tarmių žodynai puikiai pasitarnauja atliekant leksinius semantinius tyrimus, paremtus lingvistinio pasaulio vaizdo tyrimų metodologija. Be to, mėginama atsakyti į klausimą, ar rugys Lietuvos valstiečiui, žemdirbiui, kaimo gyventojui yra vien maisto šaltinis ir biologinės egzistencijos pagrindas.