Šnekamosios kalbos identifikavimas - Brazauskas, Deividas (Vilnius University Open Series, 2021)
Šiame straipsnyje gilinamasi į skirtingų autorių naudojamus šnekamosios kalbos identifikavimo metodus ir pasiektus rezultatus. Tiriamos jau egzistuojančios atviro kodo sistemos. Bandoma jas optimizuoti, apjungti naudojant bendrą duomenų rinkinį, atlikti kryžminį sistemų patikrinimą ir apjungti gautus rezultatus naudojant meta-klasifikatorių [1]. Taip pat, didesniam klasifikavimo tikslumui išgauti yra panaudojamas šnekos atpažinimo servisas, gauti rezultatai yra sujungiami su atviro kodo sistemų rezultatais naudojant meta-klasifikatorių. Tyrime yra atlikti 4 eksperimentai, kurių pagalba buvo pasiektas statistiškai reikšmingas klasifikavimo tikslumo pagerinimas.