Sąvokos ŽEMĖ genezė - Smetona, Marius; Smetonienė, Anželika (Vilnius University Open Series, 2020)
Straipsnyje pateikiama koncepto žemė leksikografinė ir studentų apklausų analizė, atlikta įgyvendinant Valstybinės lietuvių kalbos komisijos finansuojamą projektą (2018–2020) „Duona. Motina. Žemė“. Šiuolaikinio žmogaus santykis su žeme yra kitoks, nei buvo seniau. Žemės sąvoka, turint omenyje ir jos sampratą anksčiau, atrodo plati ir sudėtinga, todėl svarbu išnagrinėti, koks jos vaizdas lietuvio pasąmonėje kyla šiandien.