Ar tikrai piratavimui lietuvoje atėjo pabaiga? Dabartis ir ateities perspektyvos - Buzaitė, Airida; Dambrauskaitė, Aušrinė (Vilnius University Open Series, 2020)
Piratavimas – opi problema, su kuria susiduria kiekviena valstybė. Valstybinėms institucijoms, sprendžiančioms dėl neteisėtai turinį platinančių svetainių veiklos mažinimo tenka sunki užduotis – suderinti autorių teisių gynimą su vartotojų interesais. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos priimti sprendimai blokuoti tokias svetaines kaip filmai.in, torrent.ai bei linkomanija.net paskatino visuomenę diskutuoti kaip praktikoje veikia autorių teisių gynimo būdai. Šiame darbe apžvelgiama blokavimo ir kompensacijos dėl padarytos žalos išieškojimo samprata, teismų sprendimai dėl šių būdų taikymo bei kodėl jie neužkerta kelio piratavimui, taip pat, pasiūlomi nauji Lietuvoje dar nenaudojami būdai piratavimo problemai spręsti.