Vartotojo interesų apsauga vartojimo sutartiniuose santykiuose - Kondrackaitė, Karolina; Kastanauskaitė, Ugnė (Vilnius University Open Series, 2020)
Mokslinio darbo objektas – vartotojo teisių ir interesų apsauga vartojimo sutartiniuose santykiuose. Vis sparčiau besiplečiant prekybos plėtrai, didėjant prekių ir paslaugų gausai skatinamas ir vartojimas, todėl akivaizdu, jog dėl šios priežasties sudaromų vartojimo sutarčių skaičius daugėja. Didėjantis vartojimo sutarčių skaičius sudaro būtinybę kiek įmanoma detaliau sureguliuoti vartojimo sutartinius santykius, siekiant užkirsti kelią nesąžiningumui bei užtikrinti efektyvią silpnesnės sutarties šalies interesų apsaugą. Šiame kontekste atskiras dėmesys skirtinas ir Europos Sąjungos teisei, kuri, vystydama bendrąją rinką, užtikrinant laisvą prekių, paslaugų, asmenų bei kapitalo judėjimą, kartu sąlygojančią ir vartojimo sutarčių plėtrą, imasi priemonių užtikrinant pusiausvyrą tarp skirtingų valstybių narių įmonių konkurencingumo bei aukšto vartotojų apsaugos lygio.