Šeimos atminties daryba ir emigracinė patirtis - Žilinskienė, Laima (Vilnius University Open Series, 2020)
Šiame skyriuje aprašoma šeimos atminties darybos svarba šeimose, turinčiose emigracinę patirtį ir kaip vyksta atminties komunikacija. Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa rodo, kad asmenys, turintys emigracijos patirtį nuo 1990 m., aktyviau dalyvauja šeimos atminties daryboje. Komunikacinė šeimos atmintis yra procesas, parodantis šeimos solidarumą ir vykstantis tarp kartų ir tarp kartų šeimoje. Tačiau šis tyrimas rodo, kad lytis, amžius ir gyvenamoji vieta daro įtaką šeimos atminties darybai ir tos atminties perdavimui jaunesnėms kartoms: vyrai ir jaunesni šeimos nariai yra mažiau įsitraukę į šį procesą.