Naujosios šeimų tyrimo sąvokos ir jų taikymas tirti šeimas ir migraciją - Seymour , Julie (Vilnius University Open Series, 2020)
Šiame skyriuje pristatoma teorinė prieiga, leidžianti analizuoti šeimų ir migracijos tyrimų empirinius duomenis. Migracijos tyrimuose sutelkiant dėmesį į šeimas, o ne individus, šeimų ir vaikystės studijų sąvokos leidžia paaiškinti didesnių grupių patirtis migracijos sąlygomis. Skyriuje parodoma, kad šioje knygoje plėtojamas požiūris į šeimas, kaip dinamines šeimines praktikas, leidžia atskleisti šeiminio gyvenimo vyksmą, nepaisant šeimos narius skiriančių didelių atstumų.