Senųjų raštų morfologijos duomenų bazės taikymas semantikos tyrimams: veiksmažodžių semantika - Jakulytė, Dalia; Pakalniškienė, Dalia (Vilnius University Open Series, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba] Straipsnyje pristatomos senųjų raštų morfologijos duomenų bazės taikymo semantikos tyrimams galimybės ir bandomasis Knygos nobažnystės intarpinių ir sta kamieno veiksmažodžių semantikos tyrimas. Detalizuotas duomenų bazės semantikos modelis leido greitai ir tiksliai surinkti bei suklasifikuoti empirinę medžiagą Knygos nobažnystės veiksmažodžių semantinių vaidmenų tyrimui, atskleidusiam analizuojamos predikatinės struktūros ypatumus.