Studentų nubyrėjimo Vilniaus universitete vertinimas taikant mašininio mokymo metodus - Norgėla, Arvydas; Markevičiūtė, Jurgita (Vilnius University Open Series, 2025)
Straipsnyje apžvelgiama studentų nubyrėjimo problema. Aptariamos priežastys, panašūs tyrimai šia tema. Atliekama Vilniaus universiteto turimų duomenų analizė apie individualius studentus. Duomenims pritaikomi logistinės regresijos ir k-artimiausių kaimynų klasifikatoriaus modeliai. Palyginus gautus rezultatus, k-artimiausių kaimynų klasifikatorius tiko geriau – tiksliau klasifikavo visus studentus, bei studentus, kurie metė studijas.
Keywords: studentų nubyrėjimas; logistinė regresija; k-artimiausių kaimynų klasifikatorius; mašininis mokymas; klasifikavimas