Klaidingų iškvietimų identifikavimas - Zaranka, Eimantas; Juozaitienė, Rūta; Krilavičius, Tomas (Vilnius University Open Series, 2024)
Reagavimas į klaidingus iškvietimus trikdo ne tik sklandų saugos paslaugų veikimą, bet ir eikvoja energijos išteklius, didina išmetamų ŠESD emisiją bei transporto atliekų susidarymą. Šio tyrimo tikslas sukurti klaidingų iškvietimų aptikimo modelį, kuris leistų efektyviau valdyti reagavimo į iškvietimus procesą. Pasiūlyta modeliavimo strategija remiasi ansamblinio mašininio mokymosi metodais bei pasižymi gana aukštu tikslumu, F1 įverčio reikšmė lygi 0,887. Imituojant realias aplinkos sąlygas buvo atliktas eksperimentinis pasiūlytos metodikos testavimas, tokiu būdu patvirtinant jos efektyvumą bei prognozavimo tikslumą.
Keywords: XGBoost; ansamblinis modelis; klasifikavimas; klaidingi iškvietimai; objektų sauga