Mašininio mokymosi pritaikymas reklamų aptikimui YouTube įrašuose - Kvedaravičius, Karolis; Kurasova, Olga (Vilnius University Open Series, 2024)
Šiame straipsnyje aprašyta kaip tyrimų metu buvo bandoma pritaikyti mašininį mokymąsi reklamų aptikimui YouTube vaizdo įrašuose naudojant transkribuotą tekstą. Reklamų aptikimas buvo laikomas teksto klasifikavimo užduotimi ir todėl buvo naudojamas BERT šeimos mašininio mokymosi modelis, kuris pasiekia aukštus rezultatus sprendžiant teksto analizės uždavinius. Tačiau šiam modeliui dėl įvairių priežasčių buvo sunku pasiekti aukštą tikslumo lygį. Bet naudojant antrą straipsnyje pasiūlytą klasifikavimo žingsnį, kuris atsižvelgia į BERT modelio klasifikavimą tam tikram laiko tarpe, rezultatai buvo pagerinti.