Išgyvenamumo modelių taikymas personalo kaitai prognozuoti - Kavaliauskas, Vilius (Vilnius University Open Series, 2024)
Personalo stabilumas yra itin svarbus įmonės sėkmės komponentas. Suprasti, kas labiausiai įtakoja darbuotojų kaitą, yra dažnai (ir prasmingai) darbdavio keliamas tikslas. Nors įprastai tam pasitelkiami klasikinės statistikos sprendimai, jie nebūtinai yra geriausias pasirinkimas. Šiame darbe standartiniam duomenų rinkiniui pritaikyti ir palyginti trys išgyvenamumo analizės metodai. Nustatyta, jog atsitiktiniai išgyvenimo miškai šiuo atveju veikia geriausiai.
Keywords: personalo kaita; išgyvenamumo analizė; mašininis mokymasis