Artimo gamtai miškininkavimo modelių vystymas naudojant miškininkavimo sprendimų paramos sistemą Heureka - Gudeika, Dalius; Mozgeris, Gintautas (Vilnius University Open Series, 2024)
Siekiant geriau suvokti sistemos Heureka funkcionalumą, ypač įvairių miškininkavimo scenarijų nustatymo ypatumus, buvo sumodeliuota Lietuvos miškų raida. Visais atvejais naudoti visos Lietuvos miško išteklių duomenys bei Lietuvos miškų augimas buvo modeliuojamas pagal modelius, taikomus geografiniu požiūriu artimiausiame Švedijos regione. Nepaisant tam tikrų metodinių problemų, eksperimento metu diskutuota prielaida, kad Lietuvos miško ūkis yra labiau draugiškas aplinkai, tačiau tuo pačiu mažiau efektyvus ekonominiais aspektais nei Švedijos.
Keywords: Miškininkavimas; funkcionalumas; miškų raida; Heureka