The Woman at the Source of History. A Collection of Scientific Articles Dedicated to the 75th Anniversary of Professor Irena Valikonytė - Saviščevas, Eugenijus (Vilnius University Open Series, 2024)
Straipsnių rinkinyje, skirtame prof. Irenos Valikonytės 75 metų jubiliejui, autoriai iš Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos tyrinėja įvairius Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorijos objektus, daug dėmesio skiria istorijos šaltinių (ypač Lietuvos Metrikos) tyrimams, LDK teisinės kultūros ir moterų padėties klausimams. Knygos tekstai lietuvių ir lenkų kalbomis su angliškomis santraukomis, papildyti interviu, kuriame prof. I. Valikonytė pasakoja apie savo asmeninį ir mokslinį kelią.
Keywords: -