Kenkėjiškų programų aptikimo gerinimas taikant kelių klasių gerybinės programinės įrangos analizę - Čypas, Juozapas Rokas; Medvedev, Viktor; Dautartas, Juozas (Vilnius University Open Series, 2025)
Šiame tyrime siūloma metodika, apimanti gerybinės ir kenkėjiškos programinės įrangos kategorizavimą, siekiant pagerinti kenkėjiškų programų aptikimo tikslumą. Siekiama išanalizuoti, kaip skirtingų programų požymiai padeda atskirti kenkėjišką programinę įrangą nuo gerybinės. Metodika grindžiama statinės analizės duomenimis ir šiuolaikiškais duomenų apdorojimo bei vizualizavimo metodais.