Lewis-Sumner sindromas, pasireiškęs poūmiu abipusiu peties rezginio pažeidimu - Bunevičiūtė , R.; Masaitienė , R.; Klimašauskienė , A. (Neurologijos seminarai, 2018)
Lewis-Sumner sindromas (L-SS) – tai daugiažidininė įgyta demielinizuojanti sensorinė ir motorinė neuropatija, asimetrinis lėtinės uždegiminės demielinizuojančios polineuropatijos (LUDP) variantas, kai pažeidžiamos viršutinės ir (ar) apatinės galūnės. Sindromo dažniausios klinikinės išraiškos yra asimetrinis ar daugiažidininis jutimų sutrikimas bei jėgos sumažėjimas ir elektrofiziologiškai nustatomi motorinių nervų laidumo blokai. Straipsnyje aprašomas pacientas, kuriam L-SS pasireiškė tik viršutinių galūnių pažeidimu, nei laboratoriniuose, nei elektrofiziologiniuose tyrimuose pakitimų nebuvo rasta. Lewis-Sumner sindromo diagnozė patvirtinta atlikus peties rezginio magnetinio rezonanso tyrimą. L-SS – retas sindromas, jo diagnostika ir gydymas yra sudėtingi, nes tyrimai atlikti su nedideliu pacientų skaičiumi ir rezultatai neretai yra prieštaringi.
Keywords: Lewis-Sumner sindromas; daugiažidininė įgyta demielinizuojanti sensorinė ir motorinė neuropatija; MADSAM