Daugiažidininė motorinė neuropatija. Klinikinis atvejis ir literatūros apžvalga - Laucius, O.; Danielius, V.; Vanagas, T.; Valiukevičius, P. (Neurologijos seminarai, 2023)
Daugiažidininė motorinė neuropatija diagnozuojama esant charakteringiems klinikiniams požymiams, kurie paremti elektroneuromiografijos tyrimo rezultatais ir kitų panašių ligų atmetimu. Tam tikrais atvejais, ligai progresuojant, reikalingas paciento stebėjimas, kadangi simptomai dažnai būdingi ir šoninei amiotrofinei sklerozei, lėtinei uždegiminei demielinizuojančiai polineuropatijai, spinalinei raumenų atrofijai ar kitoms ligoms. Mes pristatome klinikinį atvejį: apie 71 metų pacientė atvyko į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikos Neurologijos ambulatorijos skyrių dėl metus trunkančio skausmo strėnose, klubuose ir atsiradusio dešinės kojos silpnumo. Po atliktų tyrimų, ilgai trukusio stebėjimo, atmetus kitas ligas, pacientei nustatyta netipinės eigos veiksmingai intraveniniu imunoglobulinu gydyta daugiažidininės motorinės neuropatijos forma.