Išsėtinė sklerozė ir neuropsichiatriniai sutrikimai COVID-19 pandemijos metu. Literatūros apžvalga - Brasas , K.; Lileikytė, V.; Mickevičienė, D. (Neurologijos seminarai, 2022)
Nuo 2019 m. gruodžio mėnesio dėl COVID-19 infekcijos visame pasaulyje buvo įvestas karantinas, siekiant sustabdyti žmonių kontaktavimą ir apriboti ligos plitimą. Tačiau, sumažėjus kontaktų ir apsilankymų pas gydytojus, iškilo kita problema, su kuria susidūrė lėtinėmis ligomis, ypač išsėtine skleroze, sergantys pacientai. Tai neuropsichologinės būklės blogėjimas, pasireiškiantis depresija, padidėjusiu stresu, nemiga ir sumažėjusiu fiziniu aktyvumu. Šiame straipsnyje apžvelgsime kitų autorių atliktus mokslinius darbus, nagrinėjančius COVID-19 pandemijos įtaką išsėtine skleroze sergančių pacientų neuropsichologinei būklei ir galimus šios problemos sprendimo būdus.