Fizinio aktyvumo, medikamentinio gydymo, maisto papildų bei kognityvinių treniruočių įtaka Alzheimerio ligos bei susijusių demencijų prevencijai ir kognityvinių gebėjimų išlaikymui - Navickaitė , G. (Neurologijos seminarai, 2018)
Dėl senėjančios visuomenės, Alzheimerio liga ir susijusios demencijos tampa vis rimtesne problema. Iki šiol nėra atrastų nei efektyvių gydymo metodų, nei veiksnių, galinčių sumažinti tikimybę susirgti šiomis ligomis. Viešai diskutuojama apie galimą fizinio aktyvumo, vaistų, maisto papildų ar kognityvinių treniruočių naudą kognityviniams žmogaus gebėjimams. Tačiau šių metodų nauda nėra įrodyta susijusiais tyrimais. Šio straipsnio tikslas – apžvelgti šių keturių sričių atliktų sisteminių analizių rezultatus, vertinant minėtų metodų efektą Alzheimerio ligos, susijusių demencijų ir lengvo kognityvinio sutrikimo prevencijai.