Nespecifinių psichikos sutrikimų, sergant neurosifiliu, diagnostikos ir gydymo iššūkiai - Matuzevičius, K.; Bagdonaitė , A. (Neurologijos seminarai, 2019)
Sifilis nuo seno visame pasaulyje buvo itin rimta ir pavojinga liga, dažnai pasibaigianti ilgalaikiu neįgalumu ar net mirtimi. Nors sergamumas sifiliu pastaraisiais metais Lietuvoje po truputį mažėja, stacionare vis dar gydome daug pacientų, sergančių įvairiomis šios ligos formomis. Šiame straipsnyje pateikiame unikalų ir sudėtingą 52 m. moters, sergančios neurosifiliu, pasireiškiančiu itin polimorfišku klinikiniu vaizdu, atvejį. Aptariame diagnostikos ir gydymo problematiką, palyginame savo atvejį su kitų autorių patirtimi ir pateikiame savo įžvalgas šia tema.