COVID-19 gydymui ir profilaktikai skiriami vaistiniai preparatai - Vaitkevičius , A. (Neurologijos seminarai, 2020)
Šiuo metu aktualiausia visuomenės ir asmens sveikatos priežiūros problema yra COVID-19 pandemija. Atsižvelgiant į ekstremalią padėtį šiomis sąlygomis, greitą infekcijos plitimą, sunkią kai kurių pacientų būklę ir didelį mirtingumo dažnį, būtina skubiai pradėti pacientų gydymą, skiriant tiek simptomines priemones, tiek ir specifiškai veikiančius preparatus. Tačiau iki šiol nėra registruota nė vieno COVID-19 gydyti skirto specifinio vaisto. Beveik kasdien pasirodo naujos informacijos apie tam tikrų preparatų veiksmingumo duomenis, tačiau neretai jie yra prieštaringi, vis dar trūksta patikimų plačios apimties klinikinių tyrimų duomenų. Straipsnyje pateikiami apibendrinti duomenys apie priešvirusinių ir žmogaus imuninės sistemos atsaką veikiančių vaistų veiksmingumą ir saugumą, atsargumo priemones ir galimą nepageidaujamą poveikį nervų sistemai, kurie galėtų būti naudingi gydytojui praktikui. Taip pat nurodyta informacija apie pradėtus naujus klinikinius COVID-19 gydymui ir profilaktikai skirtų vaistinių preparatų tyrimus.