Demencija sergančių pacientų priežiūros rekomendacijos COVID-19 pandemijos metu - Audronytė , E.; Sutnikienė , V.; Kaubrys , G. (Neurologijos seminarai, 2020)
Straipsnyje apžvelgiamos JAV Alzheimerio ligos asociacijos, Europos neurologų asociacijos demencijos mokslinės darbo grupės ir Europos šalių nacionalinių Alzheimerio ligos asociacijų rekomendacijos, skirtos demencija sergančius pacientus prižiūrintiems asmenims ir ilgalaikę šių pacientų priežiūrą teikiantiems sveikatos priežiūros specialistams COVID-19 pandemijos metu. Išskiriami pagrindiniai priežiūros aspektai ir kylantys sunkumai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, prižiūrint demencija sergančius pacientus namuose ir jiems esant slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, šioje greitai besikeičiančioje ekstremalioje situacijoje.