Autoimuninis pancerebelitas kaip su imunoterapija susijęs nepageidaujamas įvykis: klinikinio atvejo aprašymas - Valančius , D.; Zagorskienė , I.; Klimašauskienė , A. (Neurologijos seminarai, 2021)
Imuninės sistemos „kontrolės punktų“ inhibitoriai įrodė savo veiksmingumą ir sukėlė proveržį įvairių vėžio formų gydyme ir, tikėtina, bus taikomi vis dažniau ir dažniau. Visgi kiekvienas efektyvus gydymas turi šalutinių reiškinių ar komplikacijų, ir imunoterapija nėra išimtis. Šiame straipsnyje autoriai pateikia iliustruojantį ir retą klinikinį atvejį, kai pacientui gydymo imuninės sistemos „kontrolės punktų“ inhibitoriais metu išsivystė autoimuninis pancerebelitas.