S. Ševyriovo straipsnis „Raštija ir prekyba“ (1835 m.): žurnalo „Biblioteka dlia čtenija“ kritika - Kisieliūtė, Ingrida (Literatūra, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamas rusų literatūros kritiko Stepano Ševyriovo straipsnis „Raštija ir prekyba“, kritikuojantis populiarų literatūrinį žurnalą „Biblioteka dlia čtenija“. Straipsnyje kritikas priekaištauja žurnalui dėl prekybinių santykių įsivyravimo literatūroje. Apžvelgiama žurnalo „Biblioteka dlia čtenija“ komercinė veikla. Remiantis Ševyriovo straipsniu, susitelkiama ties žurnalo leidybos kritika, kurioje pabrėžiama literatūrinių žanrų problema, jų kokybė ir vertė.
Keywords: Ševyriovas; Raštija ir prekyba; proza; poezija; kritika; leidyba; finansai