Lietuvos įvaizdis Jeano Mauclère’o kelionių knygose - Dručkutė, Genovaitė (Literatūra, 2016)
Straipsnyje analizuojamas Lietuvos įvaizdis prancūzų žurnalisto ir rašytojo Jeano Mauclèreʾo (1887–1951) kelionių knygose Po blyškiu Lietuvos dangumi (1926) ir Lietuvos žmonės ir keliai (1931). Siekiama išsiaiškinti knygų autoriaus laikyseną naujai atrandamos tikrovės atžvilgiu, Lietuvos įvaizdžio sudedamąsias dalis, prancūzų skaitytojams komunikuojamą žinią apie jiems mažai pažįstamą šalį. Apibrėžiant Lietuvos įvaizdį remiamasi šiuolaikiniais prancūzų komparatyvistų darbais ir istorikų tyrimais.
Keywords: Lietuva; Mauclèreʾas; įvaizdis; kelionių knygos; socialinė vaizduotė; vietinis koloritas