Pasakojimo ypatybės Érico Chevillard’o romane "AUTORIUS IR AŠ" - Bikulčius, Vytautas (Literatūra, 2013)
Paskutinis Érico Chevillard’o (g. 1964) romanas Autorius ir aš (2012) – aštuonioliktas jo kūrybos bagaže. Rašytojo karjerą jis pradėjo pirmuoju romanu Mirtis man sukelia slogą (1987), kuris yra Samuelio Becketto romano Malonas miršta ironiška replika. Mūsų straipsniui dar pravartu paminėti jo romanus Raudonoji ausis (2005), Sunaikinti Nizarą (2006), Dinas Egeris (2011). Savo braižu jis pritapo prie tokių romanistų, kaip antai Jeanas-Philippe’as Toussaint’as, Jeanas Echenoz, Christianas Gailly, Christianas Osteras ir kt., kurie šiandien vadinami rašytojais minimalistais.