100-OSIOS JURGIO LEBEDŽIO GIMIMO METINĖS - Ambrasaitė, Įrašą šifravo ir tekstą spaudai parengė: Ūla Ūla; Malažinskaitė, Erika; Petuchovaitė, Gintarė (Literatūra, 2013)
2013 m. vasario 14 d. buvo paminėtos žymaus Vilniaus universiteto profesoriaus, literatūros istoriko Jurgio Lebedžio (1913–1970) 100-osios gimimo metinės. Filologijos fakulteto Lietuvių literatūros katedros organizuojamas renginys vyko Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje. Čia, talkinant Bibliotekos darbuotojams, buvo surengta paroda „Profesoriui Jurgiui Lebedžiui – 100“, kurią renginio metu pristatė bibliotekos darbuotoja dr. Marija Prokopčik. Renginyje prisiminta, kad Lebedys Vilniaus universiteto profesoriumi dirbo 1946–1970 m., du kartus buvo išrinktas Literatūros katedros vedėju (1953–1954, 1967–1970), daugiausia domėjosi literatūros ir kultūros istorija, parengė lituanistikos šaltinių, parašė monografijų (žymiausios apie Mikalojų Daukšą ir Simoną Stanevičių). Prisiminimais apie Profesorių dalijosi vienaip ar kitaip su juo susiję žmonės: prof. Viktorija Daujotytė, prof. Eugenija Ulčinaitė, habil. dr. Ingė Lukšaitė, prof. Kęstutis Nastopka, dr. Sigitas Narbutas, filosofas Romualdas Ozolas, vakaro svečias Lebedžio sūnus Jurgis Lebedys, Vandos Zaborskaitės „Raštų“ rengėja Virgilija Stonytė. Minėjimo renginį vedė dabartinė Lietuvių literatūros katedros vedėja prof. Dainora Pociūtė ir dr. Darius Kuolys.