,.Prieštaravimas"- Dostojevskio meninio mąstymo ypatybė - Serdiuchenko, V. (Literatūra, 1975)
Labiausiai ginčytina vieta Dostojevskio kūrybos studijoje - rašytojo meninio mąstymo ypatybės. Šiame straipsnyje kaip tik ir gvildenami šie klausimai. Autorius teigia, kad Dostojevskio kūryba - unikalus jo atvirai tendencingų minčių ir prieštaringų idėjų derinys. Autorius daro išvadą, kad minėtas Dostojevskio idėjinis „polifoniškumas" nėra jo kūrybos tikslas, kaip teigia M. Bachtinas, bet poetinė priemonė jo amžiaus idėjiniams ginčams atskleisti.