François Bono „Daiktų autobiografija“, arba „Aš jums kalbu apie laiką, kurio jaunesni nei 50 metų negali pažinti...“ - Principalli, Patricia (Literatūra, 2018)
Daiktų autobiografijoje (2012) François Bonas prisimena kasdieninius savo vaikystės ir jaunystės daiktus sąmoningai nenostalgišku būdu. Autoriaus prieiga pasižymi dviem aspektais: 1) fragmentiškas tekstas, sudarytas iš šešiasdešimt keturių blokų, aprašančių senus arba dingusius daiktus, perteikiančių sudėtingą pasaulį, kuriam kanoninis pasakojimas nebetinka, ir veriančių skaitmeninės matricos reikšmę šioje srityje pirmaujančiam rašytojui; 2) socialinis ir meninis tyrimas, siekiantis atskleisti gelminius visuomenės pokyčius bei parodyti vaiko ir jaunuolio tapsmo rašytoju sąlygas. Taigi Daiktų autobiografija yra ne tiek papasakota istorija, kiek to, kas gali sudaryti istoriją, tyrimas ir konstravimas.