Vladislavo Sirokomlės poema Margiris: archetipiniai poetinės struktūros bruožai - Čiočytė, Dalia (Literatūra, 2016)
Straipsnis tyrinėja Vladislavo Sirokomlės poemą Margiris (1855), pradėjusią istorinio Pilėnų aukos archetipo plėtotę Lietuvos literatūroje. Nagrinėjama, kaip poeto literatūrinis mąstymas istorinės aukos archetipą sieja su mitologine ir bibline auka. Pilėnų interpretacijos erdvėje nužymimos sąsajos tarp Sirokomlės ir Maironio romantinės vaizduotės.