Kalbančios sienos Wolfgango Hilbigo romane Laikinumas ir Sigito Parulskio romane Murmanti siena - Katinienė, Violeta (Literatūra, 2015)
Istoriniai praėjusio tūkstantmečio paskutiniojo dešimtmečio įvykiai – pasibaigęs šaltasis karas, Sovietų sąjungos griuvimas, Vokietijos susijungimas – atsispindi šiuolaikiniame literatūros diskurse. Europa atsidūrė tarsi ant tam tikro „lūkesčio, kas dabar“ slenksčio. Grožinėje literatūroje pastebima tapatumo paieškų, praeities permąstymo tendencija. Atsirado poreikis ieškoti naujų temų ir išraiškos formų. [...]