Kalimacho himnas Paladės maudymas (ΕΙΣ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΟΣ) - Majorovaitė, Urtė (Literatūra, 2014)
Kalimachas (310–235 m. pr. Kr.) – buvo pats svarbiausias helenizmo laikų poetas, mokslininkas, teoretikas, turėjęs tvirtą ir nekintamą nuomonę, kokia turi būti poezija. Elitui priklausęs eruditas, „nepakenčiantis įprastų dalykų“, buvo geriausiai žinomas dėl savo trumpų poemų ir epigramų. Nors Kalimachui priskiriama daugiau nei 800 veikalų, visiškai išliko tik šeši jo himnai, skirti dievams ir deivėms pašlovinti, atkartojantys tradicinę homerinių himnų formą, ir apie šešiasdešimt epigramų. Visos kitos jo kūrinių nuotrupos randamos graikų žodynų ar kūrinių citatose, papiruso, rasto XIX amžiaus pabaigoje, fragmentuose1 („Priežastys“, „Jambai“, „Hekalė“, „Lentelės“, „Berenikės garbana“, „Sosibijo elegija“ ir kt.). [...]