Leksinių atitikmenų pasirinkimas Oskaro Milašiaus eilėraščio „TALITA CUMI“ vertimuose - Černiuvienė, Liucija (Literatūra, 2013)
Vienas iš svarbiausių Oskaro Milašiaus kūrybos bruožų yra meilės tematika: meilės, kuri gali būti suvokiama kaip vyro meilė moteriai ir kuri Milašiaus kūryboje dažnai pasireiškia kaip nuolatinės vienintelės tikros meilės paieškos, ir meilė, kuri neapsiriboja žmogumi, o yra visa apimanti, krikščioniškoji meilė, gal kiek aiškiau išreikšta vėlesniuose poeto kūriniuose. [...]