Nacionalinio/etninio identiteto problema Dinos Rubinos kūryboje - Kozlov, Julia (Literatūra, 2015)
Straipsnyje nagrinėjami keli rusų ir žydų rašytojos Dinos Rubinos kūriniai. Straipsnio autoriaus nuomone, ankstyvuose Rubinos tekstuose, parašytuose dar gyvenant Tarybų Sąjungoje, nėra nacionalinio/etninio identiteto problemos interpretacijos. Struktūrinėje tekstų erdvėje pirmenybė teikiama genderiniams konfliktams. Tačiau po repatriacijos pagrindinę vietą jos kūryboje užima asmeninio ir kolektyvinio identiteto ieškojimai. Anstyvieji Izraelio periodo kūriniai (1990-ųjų m. pabaiga) vaizduoja herojaus susitapatinimą su savuoju etniniu pasauliu (apysaka Vo vratach tvoich), vėlyvesni – su savo nacija (apysaka Vot idiot Mesija, kelionės užrašai Voskresnaja mesa v Toledo).