L. Leonovo Piramidė simbolinės S Jesenino filosofijos požiūriu - Лысов, Александр (Literatūra, 2015)
Straipsnyje nagrinėjamas S. Jesenino meninio pasaulio ir L. Leonovo romano Piramidė santykis ir įrodinėjama jų tarpusavio sąveika. Tragiškai žuvęs poetas, su kuriuo Leonovas buvo pažįstamas paskutiniais jo gyvenimo metais, tapo rašytojo romano Vagis, apsakymo „Valkata“ herojų prototipu. Straipsnyje keliama hipotezė, kad ir paskutiniame Leonovo romane Piramidė taip pat galima aptikti Jesenino asmenybės ir pasaulėjautos bruožų ir tai siejama su poeto būties filosofija. Straipsnio autorius, išnagrinėjęs poeto kūrybos meninę sistemą ir Leonovo Piramidę, teigia, kad šiame romane atsispindi Jesenino Juodojo žmogaus bei kitų poemų kolizijos. Be to, skiriamas dėmesys angelo temai, nagrinėjamos poeto likimo ir angelo siužetinės linijos gretinimo pagrindu.