L. Leonovo „Barsukai" ir 20-jų metų pirmosios pusės literatūra - Kondiurina, E. (Literatūra, 1974)
Romano „Barsukai" palyginimas su 20-jų metų pirmosios pusės literatūriniais kūriniais įgalina išryškinti rašytojo kūrybinį individualumą. Straipsnyje parodoma, kad romano reikšmingumą ir originalumą apsiprendžia pačios gyvenimo ypatybės, radusios įkūnijimą „Barsukuose".