Prie poetinio impresionizmo ištakų - Orokhowatzky, Youri (Literatūra, 1975)
Prancūzų impresionistinė poezija turėjo daug įtakos šiuolaikinio poetinio meno raidai. Šiame straipsnyje nagrinėjamas Verleno eilių muzikalumo ir jų turinio tarpusavio ryšys. patikslinama ankstyvojo impresionizmo estetika ir stilius.