Etinė problematika šiuolaikinėje anglų literatūroje - Rudaitytė, Regina (Literatūra, 2008)
Postmodernizmui peraugus į Postmodernybę (kaip teigia Ihabas Hassanas) ir dėmesio centrui persikėlus nuo įtarumo prie pasitikėjimo, šiuolaikinėje anglų literatūroje fiksuojamas grįžimas prie pamatinių tradicinių etinių vertybių ir moralinių dilemų kartu su siužeto, pasakojimo atgimimu. Etinis komponentas išryškėja ir šiuolaikinio anglų rašytojo Iano McEwano romane Tvari meilė, kuriame vaizduojama egzistencinę krizę išgyvenančio herojaus drama. Rašytojo pasirinkta pasakojimo strategija kreipiama siekiant išryškinti pagrindinę tematinę romano priešpriešą tarp racionalaus mokslinio pažinimo ir estetinio intuityvaus suvokimo; romane taip pat atveriamos tokios vertybės, kaip: tiesa, pasitikėjimas, meilė, pirmenybę aiškiai teikiant „grožio tiesai“, o ne „mokslo tiesai“. Problemiško intertekstualumo fone romane kvestionuojamas racionalizmas ir moralinis reliatyvizmas.