XVIII amžiaus valdininkėlio raštininko tipas rusų literatūroje (II) - Куликова, Ирина (Literatūra, 2008)
Antroje straipsnio dalyje analizuojami tokie svarbiausi valdininkėlio raštininko (podjakio) tipologiniai bruožai, kaip savanaudiškumas, beširdiškumas, girtuokliavimas, pasipūtimas. Atskleidžiami šio satyrinio tipo kalbos ir elgesio savitumai. Podjakio satyriniai bruožai nustatomi A.Sumarokovo, M.Veriovkino, M.Komarovo, V.Liovšino, V.Priklonskio, N.Novikovo, J.Bogdanovičiaus, P.Kropotovo, O.Černiavskio bei kitų autorių įvairių žanrų kūriniuose.