Kitas, naujas ir senas. Trys Leito įvaizdžiai Irvine’o Welsho romane Porno - Zibalas, Deividas (Literatūra, 2021)
Straipsnyje analizuojamas škotų rašytojo Irvine’o Welsho romanas Porno (2002), garsiojo romano Traukinių žymėjimas (angl. Trainspotting, 1993) tęsinys. Besikeičiantis Leito, vieno iš Edinburgo rajonų, portretas tampa pagrindine romano ašimi. Remdamasis Edwardo Relpho (1976), Haroldo M. Proshansky’io ir bendraautorių (2014 [1983]) mintimis, straipsnio autorius svarsto, kaip romano personažai, reaguodami į besikeičiantį Leitą, apmąsto savo tapatybę. Pasitelkdamas keletą skirtinų žiūros taškų, Welshas konstruoja daugialypį miesto portretą, tačiau straipsnio autorių domina ne Leito portretas, o tai, kaip konstruojami skirtingi Leito vaizdiniai per penkių pasakotojų naratyvus. Analizuojant romaną išryškėja trys skirtingi Leito įvaizdžiai, kurie ir aptariami šiame straipsnyje.