Tertuliano Ad Martyras – maištininko manifestas - Ambrazas, Justinas (Literatūra, 2021)
Straipsnyje pateikiamas Tertuliano veikalo Ad Martyras vertimas į lietuvių kalbą ir trumpas įvadas, kuriame apžvelgiama autoriaus biografija, pristatoma skaitytojų auditorija, t. y. Afrikos krikščionys, aptariama Ad Martyras pavyzdžių atranka ir motyvacija