Jeszcze raz o konkursie do katedry wymowy i poezji w starym universitecie Wilenskim - Kaupuža, A. (Literatūra, 1972)
Śledząc w szczegółach dzieje konkursu do katedry wymowy i poezji w starym Uniwersytecie Wileńskim można ustalić szereg dotychczas nieznanych faktów o życiu Wincentego Holońskiego, ojca przyjaciół J. Słowackiego, oraz o działalności poety Ignacego Jaxy Bykowskiego, który nadesłał do uniwersytetu swoją rozprawę.
Keywords: -