«Покой нам только снится…»: о вечном движении в песнях нашей молодости (Памяти Иосифа Трофимова) - Лассан, Элеонора (Literatūra, 2008)
Straipsnis skirtas Daugpilio universiteto profesoriaus Josifo Trofimovo, mirusio 2007 metais, atminimui. Straipsnio autorės, J. Trofimovo kurso draugės, nuomone, profesorius savo gyvenime puikiai išreiškė rusų kultūros dvasią su jai budinga amžinojo judėjimo idėja.