Kognityvinės poetikos projektas: disciplinos ribos - Arlauskaitė, Natalija (Literatūra, 2015)
Besiformuojanti kognityvinės poetikos disciplina priėjo tokią raidos stadiją, kai tenka apsibrėžti vietą akademiniame pasaulyje. Šis disciplininis žemėlapis braižomas įvairiai ir svarbiausia yra išskirti „pasienio zonas“ – į jų vietą patenka turinčios skirtingą teorinį svorį evoliucijos teorija, kognityvinė lingvistika, poststruktūralizmas ir t.t. Žemėlapio konstravimas yra tiesiogiai susijęs su daugiau ar mažiau veiksmingų disciplininio dominavimo strategijų kūrimu, įsiterpiančiu į kognityvinės humanitarinių mokslų paradigmos rėmus.